09 November 2010

Pembatalan dan penjalanan semula pemilihan Parti Keadilan Rakyat 2010Kenyataan Media dari Mustaffa Kamil Ayub

Pemilihan Kepimpinan pusat Keadilan sedang berlangsung sejak 28hb. Oktober 2010. Sehingga kini terdapat 162 aduan atas kepincangan yang akan menjejaskan integriti dan kredibiliti JPP.

Hari ini saya dan teman-teman akan menyerahkan memorandum bagi mendesak pembatalan dan penjalanan semula pemilihan kepimpinan pusat 2010 kepada Presiden KEADILAN dan Pengerusi Jawatankuasa Pemilihan Pusat (JPP).

Antara lain dalam memorandum ini kami mempersoalkan tentang sistem dan perjalanan pemilihan secara telus yang diperkenalkan pada tahun ini amat jauh menyimpang daripada apa yang diharapkan oleh perwakilan yang meluluskan pindaan Perlembagaan parti dalam Kongres Khas pada bulan Jun 2009.

Kegagalan utama JPP ialah dalam mempertahankan prinsip pemilihan yang bersih, bebas dan adil (clean, free and fair election). Integriti JPP amat dipersoalkan sehingga terdapat lebih 162 aduan yang diantara lain berkenaan tindakan-tindakan ahli-ahli JPP dan pengawas-pengawas pemilihan yang bertindak memihak, berat sebelah malah terlibat dalam penipuan undi.

Kami juga mendesak supaya JPP mengisytiharkan pemberhentian Pemilihan 2010 dalam tempoh 48 jam dari masa penerimaan memorandum ini. Sekiranya tindakan pemberhentian Pemilihan tidak dilakukan dalam tempoh tersebut, kami akan mengambil tindakan yang lebih tegas demi mempertahankan prinsip keadilan.

Saya percaya calon-calon yang bertanding memang bersedia untuk membuktikan parti kita sebagai parti yang bersih, integriti dan demokratik untuk semua rakyat Malaysia.

“KESINAMBUNGAN PERJUANGAN”
“KEMBALIKAN SUARA RAKYAT”

MUSTAFFA KAMIL AYUB
Naib Presiden KEADILAN

9 NOVEMBER 2010

1 comment:

Anonymous said...

SOre loser. Cuba saudara semua perhatikan mamat ni bercakap... tidak ada keihklasan perjuangan kecuali mementingkan kedudukan.
Kalau kat tempat sendiri pun tak bolih menang macam mana nak jadi pemimpin pusat.
Kalau ia pun nak balik kerja dengan Mohodeen TPM tu pergi sahaja lah dan jangan menyusahkan orang dan merasa diri terlalu pandai.
Sama la dengan Zaid tu bukan orang tak tahu apa agenda mereka... pergi sahaja lah ke Moheedin TPM tu.
Meluat tengok mereka yang hipokrit.... dengar suara orang yang tak ikhlas dan jujur maka dia tidak menusuk ke jiwa nurani pendengar.

Anda mungkin juga meminati:

Blog Widget by LinkWithin