18 May 2010

Khalwat ; Timbalan Ketua Umno Dilepaskan Tanpa Bicara?

MARANG – Masyarakat sebuah kampung dalam daerah ini, merasa tidak puas hati kerana Pengerusi Jawatankuasa Keselamatan dan Kampung (JKKK) tersebut yang ditangkap berkhalwat, telah dilepaskan tanpa bicara.

Beliau yang juga Timbalan Ketua Umno Cawangan kampung berkenaan telah ditangkap ketika berdua-duan bersama Ketua Puteri Umno Cawangan berhampiran di sebuah Resort tempatan pada jam 3 petang, Sabtu, 24 April lalu.

Yang lebih dikesalkan adalah, lelaki yang bertugas di sebuah Institusi Pengajian Tinggi Awam itu, juga adalah seorang Ahli Jawatankuasa Masjid Mukim terbabit.

Manakala, pasangannya, bertugas sebagai Pegawai Kemajuan Masyarakat (Kemas) turut menjawat jawatan Ketua Puteri Umno bagi DUN berkenaan.

Tangkapan dilakukan oleh Pegawai Pencegah Maksiat daerah telah menetapkan perbicaraan keatas kedua-dua mereka pada bulan julai depan.


Malangnya, dengan campur tangan politik, kes mereka telah diselesaikan ‘dalam kamar’ tanpa di bicarakan di Mahkamah Syariah pada Isnin lepas 10 Mei, 2010.

Mereka hanya dikenakan denda sebanyak RM2200 setiap seorang dengan semua jawatan dikekalkan.

”Orang Umno tak malu, dan mengaggap maksiat hanya perkara biasa sahaja,”komen seorang penduduk yang tidak mahu dikenali. BO

4 comments:

Anonymous said...

salam to all...

kalo ini macam.ramai la nak masuk umno.hukum dunia lepas tu.

Syed Mutalib... said...

di kampung mana gak ni Ustaz? jelas gak biar terang bab-bab mungkar ni...

mohd ali ismail said...

Kalau semua ahli UMNO yang buat jenayah kena tangkap dan di penjarakan siapa tingal lagi nak sokong BN nanti,hehehe!

Anonymous said...

Orang UMNO/BN buat apa pun halal. Sekarang judi dah halal. Pelacuran jadi perkara biasa Sedikit masa lagi akan ada lesen pelacuran. Kemudian orang Islam boleh makan babi. Undang-undang boleh diredah macam Bung Moktar Raden dengan Zizie Izzati tu. Seronok saja nampak. Tapi kalau bukan BN akan disiasat sampai mati macam Teoh Beng Hock tu. Atau pun ditembak macam Aminulrashid tu.

Anda mungkin juga meminati:

Blog Widget by LinkWithin