07 January 2010

Disiplin: Khalid disiasat lebih 2 jam, tiada keputusan

NONEAhli Parlimen Shah Alam Khalid Samad selesai mengemukakan keterangan lisan kepada jawatankuasa disiplin PAS berhubung dakwaan Dewan Harian PAS Selangor lebih dua jam tetapi tiada keputusan terhadap beliau hari ini.

“Saya gembira kerana mereka telah memberi saya peluang untuk menjelaskan tentang kedudukan saya tetapi tiada keputusan dibuat kerana siasatan masih dijalankan,” kata beliau selepas lebih dua jam bertemu dengan jawatankuasa disiplin.

Ketika ditanya berapa lama siasatan ini akan berlarutan, Khalid yang juga Yang Dipertua PAS Shah Alam memberitahu, “ia kemungkinan mengambil masa seperti siasatan kerajaan terhadap isu enjin jet hilang, kemungkinan lebih lama.”

Khalid menambah beliau tidak boleh memberi komen lanjut mengenai apa yang berlaku ketika pertemuan dengan jawatankuasa disiplin yang dipengerusikan oleh Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man dan dua yang lain.

Khaild yang merupakan pengkritik kuat kepimpinan Pesuruhjaya PAS Selangor Datuk Dr Hasan Ali kini sedang disiasat berhubung kesalahan tidak mematuhi arahan parti, menjejaskan imej parti dan bertindak bertentangan dengan perlembagaan parti.

Dakwaan ke atas beliau, yang juga anggota Lajnah Politik PAS dibawa oleh Dewan Harian PAS Selangor tahun lalu.

Hasan yang turut disiasat jawatankuasa disiplin itu akan menemui mereka Sabtu ini.

Khalid berkata sesi keterangan dengan jawatankuasa disiplin bermula pukul 3.30 petang dan menemui wartawan 6 petang di luar pekarangan ibu pejabat parti di sini.

Hadir bersama Khalid ialah Ahli Dewan Undangan Negeri Ulu Klang Saari Sungib yang merupakan saksi beliau untuk menjelaskan beberapa perkara.

“Saya menjelaskan apa yang perlu dijelaskan kepada mereka,” kata Saari. themalaysianinsider

No comments:

Anda mungkin juga meminati:

Blog Widget by LinkWithin