08 December 2009

“Mahathir seorang ‘Racist’” Laknat Nazri

Datuk Seri Nazri Aziz memanggil Mantan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad sebagai ‘Racist’ yang laknat (bloody racist) kerana bekas bosnya itu membela Biro Tata Negara (BTN)

Nazri turut menegaskan keputusan kabinet untuk merombak kurikulum BTN dan berkata patriotisma bukan hanya untuk Melayu tetapi untuk semua kaum.

Akhbar internet, Malaysian Insider memetik Nazri berkata demikian di parlimen hari ini ketika mengulas tulisan Mahathir dalam laman blognya.

Nazri turut mengutuk akhbar media perdana Utusan Malaysia yang mengamalkan ‘sindrom penafian’ (denial syndrome) kursus, dan mengatakan sikap akhbar itu membuatnya ‘tergelak’

Semalam, dalam laman blognya, Mahathir berkata tidak perlu apa-apa perubahan yang perlu dilakukan keatas kurikulum BTN, kerana ia adalah bersesuaian untuk menerapkan semangat patriotisma.

2 comments:

Anonymous said...

maaf tuan tanah, tumpang singgah:

WAHAI PEMBACA SEKELIAN:

INI SATU LAGI PEMBOHONGAN TULANG BESI YANG TELAH DIDEDAHKAN.

so sape....yang cuba sembunyi fakta hai TULANG BESI...jawablah:

Biodata si Tulang Besi yg aku pungut drpd laman TKO, sila rujuk disini

1. orang kanan kepada Dato' Hassan Ali
2. Apabila PAS bersama Pakatan Rakyat memerintah Selangor dia memohon untuk menjadi CEO sebuah anak syarikat kerajaan Negeri Selangor.
3. Dato' Hassan Ali tidak memberikan (jawatan CEO tersebut) kepada beliau
4. Dia merajuk dan pergi keluar negara sambung kontraknya
5. Nama sebenar Tulang Besi pula ialah Abdul Rahman bin Talib
6.Saya berpendapat Tulang Besi sebenarnya merancang menjatuhkan PR di Selangor. Mungkin dia mendapat habuan daripada UBN.
7. Hassan Ali sebagai serangannya tetapi disebalik itu merosakkan PR keseluruhannya. Jika PAS jatuh di Selangor pada PRU-13 secara langsung PR akan musnah di Selangor.
8. Ada juga maklumat, saya tak berani kata benar, bahawa ada beberapa siri pertemuan antara Tulang besi dengan Khir Toyo di sebuah hotel mewah. Saya harap Batu-Api siasat perkara ini dan mendedahkan dengan fakta yang terperinci.
9. Saya pun ada juga sedikit maklumat yang menyatakan bahawa TB ni mendapat imbuhan dari pihak tertentu didalam kerja " Memudahkan kerja umno ni" imbuhan tersebut dalam bentuk "projek" untuk company beliau dan beliau sendiri ada % diatas nya.
10. Tapi apa yang saya dimaklumkan ada orang tengah antara beliau dan Khir T. Org tengah itu juga dulu selalu sangat ke markas Pas di Taman Melewar, namun sejak selapas 2008 org tengah itu sudah tidak kelihatan di TM. Kalau Batu Api ada kenal kawan2 di TM boleh tlg check, tanyalah sizain, zanal, bakar, rashid janggut dan beberapa org lagi di TM tu.

armouris said...

Rahsia awet muda Tun Dr. Mahathir? - Rahsia Muda Dr. Mahathir

Anda mungkin juga meminati:

Blog Widget by LinkWithin