08 August 2009

Pemimpin UMNO Mengarut, Menipu !http://www.buletinonline.net/images/stories/berita8/KaptenBZahar.jpgKUALA NERUS - Dakwaan pemimpin UMNO bahawa parti itu adalah sebuah parti orang-orang Melayu dan juga parti Islam disanggah oleh Kapten (B) Datuk Zahar Hashim, Bekas Ketua Bahagian UMNO Petaling Jaya Selatan.

Beliau yang telah menjadi ahli UMNO selama 29 tahun berkata, dakwaan tersebut adalah mengarut dan satu penipuan oleh pemimpin UMNO.

”Kita nak tanya dengan (pemimpin) UMNO, macamana yang dia boleh menganggap parti dia tu parti Melayu parti Islam, sedangkan menurut definasi dalam perlembagaan, UMNO ni bukan parti Melyu (dan) parti Islam,

”sebab ahlinya terdiri dari orang Kadazan, orang….. berbagai-bagi lagi di Sabah yang menganut ugama Kristian,

”jadi tak betul kalau dia kata UMNO parti Melayu, parti Islam…. Itu mengarut…menipu,”kata beliau yang telah keluar dari UMNO dan menyertai PAS tujuh bulan lalu.

Beliau berkata demikian ketika berucap dalam Majlis Ceramah Isu Semasa, sempena Program Bersama Pemuda Kuala Nerus di Padang Bola Batu Enam, dekat sini, semalam.

Beliau turut mempersoalkan, apa yang perlu dibanggakan oleh rakyat Terengganu berbanding dalam kemajuan yang telah dicapai sejak UMNO memerintah negeri ini.

1 comment:

Setia said...

UMNO Melayu Islam ?

Kah,kah,kah........

Untung billion-billion bagi kat Michelle Yeoh,Jackie Chan,Patrick Bedabi,dan keluarga bedol zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...

52 tahun menipu ?
Wow...! Lama sangat tu........
Bagi mereka yang tak sempat mencapai umur 52 tahun mati dengan membawa penipuan Umno/bn......kah,kah,kah...

Anda mungkin juga meminati:

Blog Widget by LinkWithin