17 May 2009

Benar kata Tuan Guru, sabar itu separuh daripada iman - Elizabeth Wong

Anggota Exco kerajaan Pakatan Rakyat Selangor, Elizabeth Wong telah melahirkan rasa terharu di atas nasihat Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Dato' Nik Abdul Aziz Nik Mat ketika beliau berdepan dengan peristiwa mengaibkan peribadinya baru-baru ini.

"Nasihat Tuan Guru membuatkan saya merasa tenang menghadapi segala dugaan dan cabaran. Tuan Guru adalah the best and the great.

"Saya akan ingatkan nasihat Tuan Guru selama-lamanya. Benar kata Tuan Guru, sabar itu separuh daripada iman. Saya terima hakikat itu dengan penuh keyakinan," ujarnya.

Di dalam ceramahnya juga, beliau menyatakan Kerajaan Selangor mendedahkan ada pihak mengadu sukar melaksanakan projek di negeri terbabit kerana tidak ada budaya suapan sejak diterajui kerajaan Pakatan Rakyat.

Elizabeth Wong berkata, ketelusan yang diamalkan menyebabkan budaya suapan yang berleluasa di bawah kerajaan terdahulu tidak lagi berlaku sekarang.

Katanya, budaya suapan tidak berlaku kerana pemimpin kerajaan Pakatan Rakyat tidak pernah menggunakan wang rakyat untuk tujuan peribadi seperti makan angin ke Disneyland atau jumpa Mickey Mouse dan Donald Duck.

"Tapi wang rakyat digunakan untuk rakyat. Contohnya kerajaan negeri mengadakan skim Takaful untuk warga emas seperti dilaksanakan di Kelantan.

"Kerajaan Selangor juga akan menubuh tabung khas bayi baru lahir. Dan apabila usianya meningkat 18 tahun mereka boleh keluarkan tidak kurang dari RM1,500," katanya pada ceramah di Taman Puspa, Kok Lanas, malam semalam.

Oleh itu Elizabeth mendedahkan kerajaan Pakatan Rakyat di Selangor banyak menerima tekanan pelbagai pihak termasuk Umno dan golongan kapitalis sejak memerintah negeri terbabit.

Bagaimanapun katanya, tekanan itu tidak mematahkan semangat kerajaan yang sentiasa menyedari mendapat sokongan padu rakyat.

"Kita tidak takut kepada sebarang tekanan. Kita dipilih oleh rakyat. Maka amanah rakyat menjadi kewajipan kita. Tidak ada sebab untuk takutkan kepada tekanan," jelasnya.

Menurutnya juga keseluruhan rakyat Selangor menerima baik kerajaan sekarang kerana banyak membawa pembaharuan kepada kestabilan tanpa mengira kaum.

Turut hadir pada majlis tersebut Ketua Dewan Pemuda PAS Kelantan, Ustaz Abdul Latiff Abdul Rahman, Naib Yang Dipertua PAS Ketereh, Senator Dato' Ahmad Rusli Ibrahim dan Pengerusi Kelab Penyokong PAS Pusat, Hu Pang Chaw.
Atas

5 comments:

Anonymous said...

Boleh percaya kerrrrr....

iqah said...

camana nak percaya? hang asyik baca utusan meloya dan tengok tv3/4 je. sekali-sekala turunla dengar ceramah.

Anonymous said...

Syukurlah insan seperti eli yang dapat ketenangan hasil nasihat dari TGNA berpandukan kemuliaan AlQuran, semoga dibeikan taufik dan hidayah cahaya Islam..Tuhan yang tiada sekutu kita milik sekelian alam.

Buat yang tak tenang lagi pi la cari tuan guru yang ikhlas mengajar bukan mcm PM-1malaysia atau mufti bisu.

Buat YB Eli, kami semakin sayang padamu..mai la ceramah kat Aloq Setaq sama..kehadiranmu kami nantikan. Takbir!!

Anonymous said...

Orang kafir mana ada iman?

Kalau Eli bersolat kat masjid,sah atau tidak?

Kalau Eli berpuasa,dapat pahala atau tidak?

Pokoknya kena masuk Islam dulu barulah boleh berkata ada iman atau tidak.

Setakat dimasukkan orang islam saja tak kira lah beb

Anonymous said...

Kah kaaah kaaaaaah......Hello Eliz ramai bonar peminat Eliz.Mungkin tokoh-tokoh@pemimpin halus secara diam-diam untuk jadikan Eliz second wife..!

Anda mungkin juga meminati:

Blog Widget by LinkWithin