06 December 2009

Gempar KBMall Kota Bharu runtuh?!


kbmall runtuh

Kereta kuning ini tersilap reverse gear dan terjatuh dari 3rd floor (parking) dan jatuh terus ke ground floor.eii..menakutkan!


Inilah lokasi 3rd floor yang dikatakan dilanggar oleh kesilapan reverse gear kereta tadi.



Di kota bharu, kelantan, dua orang pelajar perempuan masterskill maut dan seorang lagi parah selepas sebuah kereta dari tingkat tiga sebuah pasaraya kb-mall terjunam sebelum menghempap mangsa.

Kejadian berlaku jam 5.40 petang tadi.

Menurut saksi yang melihat kejadian itu berkata, ketika kejadian, pemandu kereta jenis mazda dan dua lagi penumpang kesemua-nya dipercayai wanita, sedang belajar memandu di tempat letak kereta atas bangunan pasaraya itu.

Kemudian, kereta yang dipandu itu gagal dikawal dan merempuh bumbung pasaraya berkenaan sebelum terjunam ke eskalator yang berada ditingkat dua.

Pada ketika itu, mangsa, siti nor amira samsuddin 19, siti nor diana azman 18 dan rashidah ahmad lutfi 24, berada di-eskalator berkenaan.

Mangsa, siti nor amira yang cedera parah dikepala mati ditempat kejadian, manakala siti nor diana mati dalam perjalanan ke hospital setelah pendarahan teruk di kepala.

Manakala rashidah cedera parah,dan masih berada di unit rawatan rapi,i-c-u, hospital raja perempuan zainab dua kota bharu.

Bagaimanapun, pemandu dan penumpang kereta berkenaan dipercayai melarikan diri.

Kejadian itu turut menggemparkan pengungjung di pasaraya berkenaan.

Ketua polis daerah kota bharu, a-c-p zahruddin abdullah ketika dihubungi mengesahkan kejadian itu.

Bagaimanapun polis masih menyiasat kes itu dan meminta pemandu dan pemunpang kereta berkenaan tampil dan membuat laporan polis bagi membantu siasatan.

Buat sementara waktu pasaraya kb-mall di tutup kepada orang ramai sehingga siasatan selesai dan ia disahkan selamat untuk dikunjungi. - nixkgeekier.net/

3 comments:

pria malaya said...

salam tuan..
Berita mengenai KB Mall runtuh adlah khabar angin semata2..

yang sebenarnya, kereta merempuh dinding tempat parking seterusnya terhumban kedalam ruang legar KB mall dikawan escalator..

semoga dapat dihebahkan pembetulan ini..

lagi gambar dan video disini..
http://ruangbicarapriamalaya.blogspot.com/2009/12/terbaru-2-maut-4-parah-kereta-rempuh.html

nana said...

klu korang nk tau bdk2 p'puan tu blajar bwk kreta kt atas tu bknnya sbb kreta enjin problem..dh xde tmpt lain ke nk blajar bwk kreta!!tgk 2org meninggal sbb bdk2 tu punya pasal.!INSAFLA SKIT BDK KLANTAN,wat malu jer..

apiz said...

jgn salahkan diorang..itu la dinamakan takdir dan ketentuan Ilahi dan kite xtau bila kita akan menemui ajal atau ditimpa bencana..
bila2 masa bnda2 tu bleh berlaku kpd kita..
bnda dah berlaku, mmg la sng kite nk ckp ataupun menyalah2kan org..
sy musykil satu perkare, kjadian tu memalukan ke?

Anda mungkin juga meminati:

Blog Widget by LinkWithin