29 September 2009

Apa Hak Ibrahim AliNaib Presiden Pas Salahuddin Ayub membidas tindakan Ahli Parlimen Pasir MAs Ibrahim Ali mencabar Mursyidul Am Pas Datuk Nik Aziz Nik Mat meletakkan jawatannya sebagai Menteri Besar Kelantan.

Menurutnya Ibrahim tidak mempunyai sebarang asas untuk membuat kenyataan sedemikian dan kenyataan berkenaan jelas memperlihatkan kecenderungannya untuk kembali kepada Umno.

“Apa hak Ibrahim Ali? Dia dulu diberikan kerusi di Pasir Mas kemudian dia jadikan dirinya sebagai calon bebas dan mungkin kecenderungan kembali kepada Umno. Itu saya rasa Ibrahim Ali tidak ade asas untuk bercakap mengani perkara itu,” katanya.

Cabaran berkenaan dibuat susulan desakan Menteri Besar Kelantan itu supaya Ibrahim melepaskan jawatannya ekoran tindak tanduknya yang semakin bertentangan dengan parti itu.

Pada pilihanraya umum 2008, Ibrahim memenangi kerusi Parlimen Pasir Mas sebagai calon Bebas atas tiket Pas.

Terbaru Ibrahim mengeluarkan 10 hujah mengapa Nik Aziz perlu mengosongkan jawatan yang disandangnya sejak 1990. Antaranya beliau menyifatkan Nik Aziz sebagai ‘barang lama’ kerana terlalu lama bergelar wakil rakyat dan Menteri Besar.

Mengulas mengenai perkara ini Salahuddin berkata tidak ada isu untuk Nik Aziz mengundurkan diri apatah lagi melihat kepada prestasinya sehingga ke hari ini.

“Sekarang beliau tidak ada masalah kesihatan dan persembahan dia baik, tidak ada isu untuk beliau mengundurkan diri pada tahap yang ada pada hari ini,” katanya.

2 comments:

daaksaytunk said...

Apa Hak Nik Aziz?
Apa Hak PAS?
khutbah Jumaat mengajak org bencikan kerajaan.. gunakan platform kutbah utk politik..
Apa Hak Penyokong PAS yang miskin?
Pemimpin PAS dah makin kaya..
Apa Hak PAS cakap parti Islam, Tapi Kedah kotor...
Apa Hak PAS bila Lo'Lo' Komen pasal kes sebat peminum arak? Apa Hak PAS bila berceramah, "kepala bapak" ayat diguna MB kedah.. Adakah Islam PAS ajar macamni?
Apa Hak PAS bila buat projek pun minta bahagian dia...sedangkan itu projek rakyat? Apa Hak PAS bila cakap nak HUDUD, sekongkol ngan DAP? Apa Hak PAS boleh tentukan sapa yang layan masuk syurga dan neraka ciptaannya?

anakmuda
http://ohpolitik.blogspot.com

Edyes said...

Inilah katak bobok yang tidak mengenang budi...

ulasan edyes di sini

Anda mungkin juga meminati:

Blog Widget by LinkWithin