27 July 2009

Khairy setuju berwacana dengan pemuda PASPergerakan Pemuda UMNO bersetuju untuk mengadakan wacana bersama Dewan Pemuda Pas Pusat (DPPP) bagi membincangkan Adakah Perjuangan UMNO Tidak Bertentangan Dengan Syariat Islam.

Ketua DPPP Nasrudin Hassan Tantawi berkata, persetujuan berkenaan telah dinyatakan oleh Ketua Pemuda UMNO Khairy Jamaluddin melalui surat kepada DPPP.

Katanya sehubungan itu, DPPP telah menubuhkan sebuah jawatankuasa teknikal bagi membincangkan mengenai tempat, masa dan tarikh wacana berkenaan akan dilakukan.

"Kita telah menerima jawapan persetujuan untuk mengadakan wacana ini daripada pihak Pemuda UMNO, maka menysuarat kami pada pagi tadi membentuk satu jawatankuasa teknikal yang diketuai oleh Kamaruzzaman Mohammad bersama dua anggotanya dan salah seorang daripadanya adalah Suhaizan Kaiyat.

"Mesyuarat kami juga bersetuju untuk menghantar surat bagi menyatakan pembentukan jawatankuasa teknikal kepada Pemuda UMNO dan meminta supaya pemuda UMNo menamakan seorang moderator dan kami juga akan menamakan seorang moderator yang akan menjadi pengerusi kepada jawatankuasa teknikal ini," katanya.

Sebelum ini DPP menjemput Pergerakan Pemuda UMNO untuk mengadakan wacana ilmiah bagi membincangkan isu-isu yang menjadi polimik di negara ini.

Nasarudin menyerahkan surat jemputan berkenaan kepada Naib Ketua Pemuda UMNO, Datuk Razali Ibrahim mewakili Khairy di lobi Parlimen 1 Julai lalu.

Terdahulu, jemputan DPPP ini menimbulkan pergeseran di kalangan Pakatan Rakyat yang tidak menyenangi jemputan berkenaan kerana tidak dibincangkan terlebih dahulu dalam Pakatan.

No comments:

Anda mungkin juga meminati:

Blog Widget by LinkWithin