08 July 2009

Bubar Dun Atau Hartal Seluruh Perak

Jawatankuasa Bertindak Rakyat Perak menyerahkan memorandum kepada kerajaan Zambry Abdul Kadir menggesa supaya Dewan Undangan Negeri dibubarkan atau hadapi hartal seluruh Perak.

Jawatankuasa itu memberi masa kepada Umno-BN sehingga 8 Ogos ini menggesa tampuk pemerintahan negeri ditentukan melalui pilihanraya atau hadapi mogok besar-besaran.

"Rakyat Perak tidak akan terbabit dalam apa-apa aktiviti luaran. Kita tidak akan ke tempat kerja, anak-anak kita tidak akan ke sekolah dan kita mahu tunjuk kepada BN bahawa majoriti rakyat Perak mahu keadilan dikembalikan," kata penyelaras R Mohanarani.

Kempen selama sebulan telahpun dilaksanakan oleh jawatankuasa terbabit bagi mendapatkan sokongan rakyat. Menurut Mohanarani, maklum-balas yang diterima adalah amat positif.

"Kita akan mendapatkan bantuan dari badan-badan bukan kerajaan dan parti-parti komponen Pakatan Rakyat untuk mobilisasi mogok satu hari ini," katanya.

"Kita menyebarkan risalah di pelbagai tempat awam untuk mendapatkan sokongan orang-ramai. Setakat ini maklum-balas yang diterima amat positif dan mereka masih kecewa dengan rampasan kuasa BN," tambahnya lagi.

3 comments:

Anonymous said...

Di Perak Adun PR melompat jadi Bebas didesak letak jawatan. Apa kata desakan yang sama untuk Adun DAP Kedah yang lompat jadi Bebas. jom ahli umno dan pas kita pakat pula sokong bubar dun kedah. biar puas hati pemimpin melayu kita asyik berbalah dan tak nak bersatu. itu yang diorang nak glamour sepanjang tahun. bila nak fikir masalah rakyat. bubar dun KEDAH!!!!!!!

Anonymous said...

tiada ahli hampas comment pun

Anonymous said...

mr anony ini dinamakan politik periuk nasi.segala tindakan kena pikir periuk nasi. kalau bersatu ulama atau bukan periuk nasi terjejas ma!

Anda mungkin juga meminati:

Blog Widget by LinkWithin