09 May 2009

Polis Terengganu - 3 Hari Untuk Bekas SU Politik Idris Jusoh

http://www.buletinonline.net/images/stories/berita4/ramzidilokasi.jpgKUALA TERENGGANU - Polis Terengganu memberi tempoh tiga hari mulai hari ini kepada Datuk Dr Ahmad Ramzi Mohamad Zubir, bekas setiausaha politik Datuk Seri Idris Jusoh, untuk tampil membantu siasatan berhubung kes penghantaran SMS berbentuk ugutan kepada tiga Anggota Dewan Undangan Negeri Barisan Nasional Terengganu bulan lepas.

Bernama melaporkan, Timbalan Ketua Polis Terengganu, SAC II Hamzah Mohd Jamil, berkata jika Ahmad Ramzi gagal berbuat demikian, polis akan mendapatkan waran tangkap terhadap beliau.

Beliau memberitahu pemberita di sini hari ini bahawa polis telah cuba mengesan Ahmad Razmi, yang juga bekas calon BN bagi kerusi Parlimen Marang pada pilihan raya umum lepas, di kediaman beliau di sini dan Kuala Lumpur tetapi gagal.

Ahmad Ramzi diminta menemui atau menghubungi Pegawai Penyiasat Kanan, Jabatan Siasatan Jenayah, Kuala Terengganu, ASP Mohd Hadzwan Zulkefle di talian 09-6246222.

Pada 25 April lalu, setelah siasatan polis ke atas kerani swasta yang ditahan untuk membantu siasatan tidak berhasil, polis mula mengesan Ramzi bagi membantu siasatan berhubung kes.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Negeri, ACP Mohd Fauzi Abduri berkata, Ramzi dicari kerana beliau adalah antara individu yang mengeluarkan kenyataan kepada media pada malam ketiga-tiga ADUN itu menerima SMS ugutan berkenaan.

"Polis ingin mendapatkan kepastian sama ada Ahmad Ramzi turut menerima SMS berkenaan atau sebaliknya kerana beliau turut memberi kenyataan kepada media pada malam tersebut," kata ACP Mohd Fauzi.

Kehadiran Ramzi bersama dua ADUN BN ketika membuat laporan di Balai Polis Kuala Terengganu pada malam itu memang menjadi persoalan.

Yang anihnya, pada malam tersebut Ramzi turut mempamirkan ‘ayat ugutan SMS’ kepada wartawan melalui telefon bimbit sedangkan beliau bukan ADUN dan bukan penerima SMS itu.

Lagi... 3 Hari Untuk Bekas SU Politik Idris Jusoh Hubungi Polis, Kes SMS Ugut Bunuh Belum Selesai

No comments:

Anda mungkin juga meminati:

Blog Widget by LinkWithin